26/08/2014 09:18:31 - 04/10/2024 09:18:31 - 23068 Okunma

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Bilgilendirme ve Formları

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği seçim kriterleri için tıklayınız.

Başvuru Ön Şartı:

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği başvurusu için akademik personelin (kadrosunun bulunduğu) kendi bölümü ile Erasmus+ KA131 / KA171  anlaşması olan bir yükseköğretim kurumundan kabul / davet mektubu alması gerekmektedir.

Kimler başvurabilir?

Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda -Kırklareli Üniversitesi’nde-  tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir.

• Öğretim Üyeleri (Prof. Dr., Doç. Dr., Dr. Öğr. Üyesi)
  • Öğr. Gör., Öğr. Gör. Dr. (ders vermekle yükümlü)

Davet mektubu temin edebilmek için "Kurumlararası Anlaşmalar" bölümde yer alan "KA131 AB Ülkeleri Erasmus+ Kurumlararası Anlaşmalar (IIAs)" yer alan üniversiteler ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişime geçerken öncelikle karşı kurumun Erasmus Ofisi veya Dış İlişkiler Ofisi veya Bölümü ile olabilir.

Örnek kabul /davet mektubu için tıklayınız.

Kabul / Davet mektubu;

• Ders Verme Hareketliliğine dair olduğu net bir şekilde belirtilmelidir. Sadece “Personel Hareketliliği” ya da “Eğitim Alma” hareketliliğini içeren belgeler kabul edilmeyecektir.
  • Net bir tarih aralığı içermelidir. (Pazartesi gününden Cuma gününe kadar olacak şekilde) Belirlenen tarihler Personel Hareketliliği sonuçları açıklandıktan sonra Erasmus Koordinatörlüğü’nün ve karşı kurumun onayı ile değiştirilebilir. Hareketliliklerin 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.
  • Ders Verme hareketliliğinde davet mektubu temin edilecek üniversite ile Erasmus+ Anlaşması şartı bulunmaktadır. Erasmus+ Anlaşmasının başvuru süreci öncesinde yapılmış olması gerekir. Websitemizde yer alan "Kurumlararası Anlaşmalarbölümde yer alan "KA131 AB Ülkeleri Erasmus+ Kurumlararası Anlaşmalar (IIAs)" linkinden anlaşmalara ulaşabilirsiniz.
  • Erasmus+ KA171 Ders Verme Hareketliliğinde sadece Benin'de bulunan "UNIVERSITE D'ABOMEY-CALAVI" Üniversitesi ile Erasmus+ anlaşması bulunmakta olup Tıp Fakültesi, Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik,  İşletme, Mekatronik Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden başvurular alınacaktır.
  • Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisinin kadrosunun bulunduğu bölümün Erasmus+ Anlaşması bulunan üniversitelerinden davet mektubu talep edebilir.
  • Rektörlük bünyesinde bulunan Öğr. Gör. (ders vermekle yükümlü) (eski adıyla Okutman)
    • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi – Tarih bölümü,
    • Türk Dili – Türk Dili ve Edebiyatı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümleri,
    • Yabancı Diller - Batı Dilleri ve Edebiyatları ve Mütercim-Tercümanlık bölümlerinin Erasmus+ Anlaşmalarında yer alan üniversitelerinden davet mektubu talep edebilir.

Ayrıca başvuru sürecinde karşı kurum Ders Verme Faaliyeti için Personel Hareketliliği Anlaşmasının (Mobility Agreement Staff Mobility for Teaching) talep edebilir. Bu form hareketlilik ve iş tanımını içerdiğinden detaylı olarak doldurulması gerekmektedir. Pazartesi günününden Cuma gününe kadar olacak şekilde,  her gün ders olmak koşuluyla, toplam 8 saatlik ders programı içermesi gerekmektedir.

HİBE MİKTARLARI

Hibeli katılımcılar 5+1 gün (5 gün faaliyet + 1 gün seyahat şeklinde) hareketlilik gerçekleştirecek olup günlük hibeler gidilen ülkeye göre değişmektedir. Buna ek olarak, gidilen mesafeye göre değişen miktarda seyahat hibesi verilecektir. Faaliyet günü ve hareketlilik günü aynı güne gelmesi durumunda hibe kesintisi yapılacaktır. Günlük hibe miktarına ve seyahat hibesi miktarına linkten ulaşabilirsiniz.

SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER

Hibeli gitmeye hak kazanan personel Davet Mektubu ve Ders Verme Faaliyeti için Personel Hareketliliği Anlaşmasının (Mobility Agreement Staff Mobility for Teaching) imzalı  ve mühürlü hali yurtdışındaki ilgili kurumdan temin edilmesinden sonra kurumdan resmi izin alınabilmesi için kullanılabilecek yazı örneklerini ilgili maddeye tıklayarak temin edebilirsiniz:

1. Bölümden İzin Talebi
2. Yönetim Kurulu Kararı