Erasmus Koordinatörlüğü
14/12/2015 10:57:30 - 03/10/2024 10:57:30 - 34647 Okunma

Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) kapsamında öğrenim hareketliliği uygulamasında;

Bu hareketlilik faaliyeti, proje koordinatörü ve ortağı yükseköğretim kurumlarında herhangi bir öğrenim kademesinde kayıtlı öğrencinin, diploma programının bir bölümünü yükseköğretim kurumunun mevcut kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde ortak olunan yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesinden ibarettir.

Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ilâ 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir. Öğrenim kademesi ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder.

Faaliyete katılacak öğrencilerin yükseköğretim kurumunda bir diploma programına kayıtlı olması gerekir. Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yapmak üzere bir tam akademik yıl için 60 AKTS, iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi/alınması beklenir. Takip edilen programda başarılı olunan kredilere tam akademik tanınma sağlanır; başarısız olunan krediler ev sahibi kurumda tekrar edilir.

Öğrenci hareketliliğine, yükseköğretim kurumlarında örgün eğitime kayıtlı öğrenciler katılabilir. Açık öğretim ve benzeri (uzaktan eğitim) programlarda öğrenim gören öğrenciler faaliyetten yararlanamaz.

EU Academy: Çevrimiçi Dil Desteği (OLS) uygulaması mevcuttur.

Çevrimiçi Dil Desteğinin Kapsamı
Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile yükseköğretimde öğrenci hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrenci ve personel için, Avrupa Komisyonunun “EU Academy” adlı Kurumsal öğrenim yönetim platformu üzerinden destek sağlanacaktır. Söz konusu sistem zaman içerisinde kademeli olarak, AB Üye Devletleri ve Erasmus+ ve ESC programıyla ilişkili ülkelerin 29 resmi dilinin tamamında dil öğrenme hizmeti sunacaktır.

Hibe Miktarları

Mesafe Hesaplama Aracı:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

“Home” üniversitenin bulunduğu şehirden
“Host” üniversitenin bulunduğu şehre olan mesafe kullanılır.

Örneğin; Kırklareli’den Kiev şehrine olan mesafe şu şekilde hesaplanmaktadır:

Gerekli değişikliker için ilgili sözleşme döneminin KA171 Uygulama El Kitabı esas alınmaktadır.

 

Öğrenim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.