26/08/2014 09:20:03 - 04/10/2024 09:20:03 - 24235 Okunma

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Bilgilendirme ve Formları

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği seçim kriterleri için tıklayınız.

Başvuru Ön Şartı:

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvurusu için akademik/idari personelin Üniversitemizin Erasmus+ KA131 anlaşmalı herhangi bir yükseköğretim kurumundan kabul/davet mektubu alması gerekmektedir.

Kimler başvurabilir?

Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda -Kırklareli Üniversitesi’nde-   tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir.

• Öğretim Üyeleri (Prof. Dr., Doç. Dr., Dr. Öğr. Üyesi)
  • Öğr. Gör., Öğr. Gör. Dr. (ders vermekle yükümlü)
  • Öğr. Gör., Öğr. Gör. Dr. (uygulamalı birim)
  • Arş. Gör., Arş. Gör. Dr.
  • İdari Personel

Davet mektubu temin edebilmek için "Kurumlararası Anlaşmalar" bölümde yer alan "KA131 AB Ülkeleri Erasmus+ Kurumlararası Anlaşmalar (IIAs)" yer alan üniversiteler ile iletişime geçebilirsiniz.

Davet mektubu talebinde  karşı kurumun Erasmus Ofisi veya Dış İlişkiler Ofisi veya Bölümü ile iletişime geçebilirsiniz.

Örnek davet mektubu için tıklayınız.

Davet mektubu;

• Eğitim Alma Hareketliliğine dair olduğu net bir şekilde belirtilmelidir. Sadece “Personel Hareketliliği” ya da “Ders Verme” hareketliliğini içeren belgeler kabul edilmeyecektir.
  • Net bir tarih aralığı içermelidir. (Pazartesi gününden Cuma gününe kadar olacak şekilde) Belirlenen tarihler Personel Hareketliliği sonuçları açıklandıktan sonra Erasmus Koordinatörlüğü’nün ve karşı kurumun onayı ile değiştirilebilir. Hareketliliklerin 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.
  • Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvurusu için akademik/idari personel Üniversitemizin Erasmus+ anlaşmalı herhangi bir yükseköğretim kurumundan davet mektubu temin edilebilir.
  • Websitemizde yer alan "Kurumlararası Anlaşmalarbölümde yer alan "KA131 AB Ülkeleri Erasmus+ Kurumlararası Anlaşmalar (IIAs)" linkinden anlaşmalara ulaşabilirsiniz.

Ayrıca başvuru sürecinde karşı kurum Eğitim Alma Faaliyeti için Personel Hareketliliği Anlaşması (Mobility Agreement Staff Mobility for Training) talep edebilir. Bu form hareketlilik ve iş tanımını içerdiğinden detaylı olarak,  Pazartesi günününden Cuma gününe kadar olacak şekilde, doldurulması gerekmektedir.

HİBE MİKTARLARI

Hibeli katılımcılar 5+1 gün (5 gün faaliyet + 1 gün seyahat şeklinde) hareketlilik gerçekleştirecek olup günlük hibeler gidilen ülkeye göre değişmektedir. Buna ek olarak, gidilen mesafeye göre değişen miktarda seyahat hibesi verilecektir. Faaliyet günü ve hareketlilik günü aynı güne gelmesi durumunda hibe kesintisi yapılacaktır. Günlük hibe miktarına ve seyahat hibesi miktarına linkten ulaşabilirsiniz.

SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER

Hibeli gitmeye hak kazanan personel Davet Mektubu ve Eğitim Alma Faaliyeti için Personel Hareketliliği Anlaşmasının (Mobility Agreement Staff Mobility for Training) imzalı  ve mühürlü hali yurtdışındaki ilgili kurumdan temin edilmesinden sonra kurumdan resmi izin alınabilmesi için kullanılabilecek yazı örneklerini ilgili maddeye tıklayarak temin edebilirsiniz:

1. Bölümden İzin Talebi

2. Yönetim Kurulu Kararı