Erasmus+ Adımları

12/01/2023 11:45:45 - 20/03/2024 11:45:45 - 1175 Okunma

Erasmus+ Öğrenim ve/veya Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerimizin izlemeleri gereken 3 ADIM bulunmaktadır:

1. ADIM: Erasmus+ yabancı dil yazılı sınavı başvurusu yapıp sınava girmek ve başarı kriterini sağlamak

Yazılı sınav başvuru tarihleri ne zaman?

Yabancı dil yazılı sınav başvuru tarihleri her yıl değişmekte olup, güncel tarihler Erasmus+ Seçim Takvimi’nde yer almaktadır.

Yazılı sınava başvuru şartı nedir?

Kırklareli Üniversitesi’nde örgün öğretim kademelerinin herhangi birinde öğrenciliği devam eden tam zamanlı öğrenciler

Yazılı sınav başvurusu nasıl yapılır?

1.         http://erasmusotomasyon.klu.edu.tr/login.php bağlantısından “Kullanıcı Girişi”ne tıklayınız.

2.         E-posta adresi kısmına “@” işareti olmadan “Öğrenci Numaranızı” yazınız. Şifre kısmına şifrenizi yazınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız, şifrenizi sıfırlamak için: https://kluposta.klu.edu.tr/  bağlantısından şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

3.         “Yabancı Dil Sınav Başvurusu” bağlantısına tıklayınız.

4.         “Başvuru Yap” bağlantısına tıklayınız.

5.         “Başvurunuz kaydedilmiştir.” ifadesini ekranda gördüğünüzde başvurunuz başarılı bir şekilde yapılmıştır.

Yazılı sınav hangi tarihte yapılacaktır?

Yabancı dil yazılı sınav tarihleri her yıl değişmekte olup, güncel tarihler Erasmus+ Seçim Takvimi’nde yer almaktadır.

Yazılı sınavla ilgili detaylara ve başarı kriteri bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

"Yabancı Dil Sınavı - Genel Bilgi" sayfasında bu bilgiler yer almaktadır, dikkatlice okuyunuz.

2. ADIM: Sözlü sınava girmek

Sözlü sınava girme şartı nedir?

1. ADIMI başarıyla tamamlayan (yabancı dil yazılı sınavında başarı kriterini sağlayan) öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanmaktadır. Sözlü sınava girmek zorunludur. Sözlü sınava girmeyenlerin yazılı sınavı geçersiz sayılacak ve staj/öğrenim hareketliliği başvurusu yapsalar dahi başvuruları kabul edilmeyecektir.

Sözlü sınav hangi tarihte yapılacaktır?

Yabancı dil sözlü sınav tarihleri her yıl değişmekte olup, güncel tarihler Erasmus+ Seçim Takvimi’nde yer almaktadır.

Sözlü sınavla ilgili detaylara ve başarı kriteri bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

3. ADIM: Erasmus+ hareketlilik (staj / öğrenim) başvurularını yapmak

Staj / öğrenim hareketlilik başvuru şartları nelerdir?

1. Öncelikle, yabancı dil yazılı sınavının + sözlü sınavın ortalamasının aşağıda yer alan başarı kriterini sağlaması gerekmektedir.

Her iki sınavın online olduğu durumlarda oranlar %50 (yazılı) + %50 (sözlü) olarak hesaplanmaktadır.

Yazılı sınavın yüzyüze, sözlü sınavın online olması halinde ise oranlar %75 (yazılı) + % 25 (sözlü) olarak hesaplanmaktadır.

İngilizce eğitim-öğretim yapılan bölümler için: 85 puan ve üzeri

Diğer bölümler için: 50 puan ve üzeri

KA131 Konsorsiyum Projesi için: 40 puan ve üzeri (bu dil barajı, Turizm Fakültesi (tüm bölümler), Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi, Ebelik) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Yaşlı Bakımı) birimlerinde öğrenci olup sadece KA131 Konsorsiyum staj hareketliliğine başvurmayı planlayan öğrenciler içindir, KA131 öğrenim hareketliliğine başvurmayı planlayan Turizm Fakültesi (tüm bölümler), Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi, Ebelik) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Yaşlı Bakımı) birimlerinde öğrenci olanlar için dil barajı 50 puan ve üzeridir.)

Başvurunun geçerli olabilmesi için aşağıdaki tüm şartların yerine getirilmesi gerekmektedir (2023 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131), s. 11-12):

2. Öğrencinin yükseköğretim kurumu (Kırklareli Üniversitesi) bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

3. a) Birinci kademe (Önlisans & Lisans) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması,

b) Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış 1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100

c) İkinci ve üçüncü kademe (Yüksek Lisans & Doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,

4. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan AKTS kredi yükü olması (bir dönem için 30 AKTS, bir akademik yıl için 60 AKTS). Ders yükü bulunmayan, örneğin tez dönemine geçen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir akademik dönemde 30 AKTS’lik ders niteliğinde olmayan iş yükü üzerinden öğrenim anlaşması düzenlenebilir. (Kırklareli Üniversitesi bünyesinde yüksek lisans / doktora öğrencileri tez döneminde “tezin teze eşleşmesi” şeklinde yararlanabilmektedirler.)

5. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, 2014-2020 ve/veya 2021-2027 Erasmus+ dönemlerinde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

Hareketlilik başvuru tarihleri ne zaman?

Hareketlilik başvuru tarihleri her yıl değişmekte olup, güncel tarihler Erasmus+ Seçim Takvimi’nde yer almaktadır.

Staj Hareketliliğinden en erken ne zaman yararlanabilirim?

Başvuru yapılan akademik yılın YAZ aylarında yararlanılmaktadır.

Öğrenim Hareketliliğinden en erken ne zaman yararlanabilirim?

Başvuru yapıldıktan bir sonraki akademik yılda yararlanılmaktadır.