Erasmus+ Yabancı Dil Yazılı Sınav Başvurusu Ve Bilgilendirme Toplantısı

17/11/2021 16:59:41 - 17/11/2021 16:51:05 - 3210 Okunma

Erasmus+ Değişim Programı’ndan (öğrenim ve/veya staj hareketliliğinden) yararlanmak isteyen öğrencilerimizin izlemeleri gereken 3 ADIM bulunmaktadır:

1. ADIM: Erasmus+ yabancı dil yazılı sınavı başvurusu yapıp sınava girmek ve başarı kriterini sağlamak

Yabancı Dil Yazılı Sınav Başvuru Tarihleri (Online Başvuru): 10 - 24 Kasım 2021

Sınav başvurusu için asgari şart: Tam zamanlı öğrenci olmak (Kırklareli Üniversitesi’nde örgün öğretim kademelerinin herhangi birinde öğrenciliği devam ediyor olmak)

Yabancı Dil Yazılı Sınavı: 01 Aralık 2021 Saat: 11:00 (Online - MS Teams Programı)

YDS/YÖKDİL sınavlarından yeterli puanı olan öğrencilerimiz ise yazılı sınavdan muaf tutulacak olup, sözlü sınava girmeleri zorunludur. Bahsi geçen öğrencilerimiz, 10 - 24 Kasım 2021 tarihleri arasında YDS/YÖKDİL sınav sonuçlarını pdf formatında kluerasmus@gmail.com adresine göndermeleri önemle rica olunur.

Yazılı sınav başvurusu nasıl yapılır?

1. http://erasmusotomasyon.klu.edu.tr/login.php bağlantısından “Kullanıcı Girişi”ne tıklayınız.
  2. E-posta adresi kısmına @ işareti olmadan “Öğrenci Numaranızı” yazınız. Şifre kısmına şifrenizi yazınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız, şifrenizi sıfırlamak için: https://kluposta.klu.edu.tr/ bağlantısından şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
  3. “Yabancı Dil Sınav Başvurusu” bağlantısına tıklayınız.
  4. “Başvuru Yap” bağlantısına tıklayınız.
  5. “Başvurunuz kaydedilmiştir.” ifadesini ekranda gördüğünüzde başvurunuz başarılı bir şekilde yapılmıştır.

Web sayfasındaki kayıt ekranı 10 Kasım 2021 tarihinde 08:30’da açılacak olup, 24 Kasım 2021 Çarşamba günü 17:30’da kapatılacaktır. Bu saatten sonra sistem otomatik olarak kapanacağından dolayı sınav başvurusu yapmak mümkün olmayacaktır. Lütfen son dakikaya kalmadan başvurularınızı tamamladığınızdan emin olunuz.

Yazılı sınavla ilgili detaylara ve başarı kriteri bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

"Yabancı Dil Sınavı - Genel Bilgi" sayfasında bu bilgiler yer almaktadır, dikkatlice okuyunuz.

2. ADIM: Sözlü sınava girmek

Yabancı Dil Sözlü Sınavı: 14-15 Aralık 2021 (Online - MS Teams Programı) (Yazılı sınavdan başarılı sayılan öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanmaktadırlar. Sözlü sınava girmeye hak kazanan öğrenciler web sitemizde duyurulacaktır.)

3. ADIM: Erasmus+ hareketlilik (staj / öğrenim) başvurularını yapmak

Hareketlilik başvuruları Şubat ayı içerisinde alınacaktır, web sitemizde ayrıca duyurulacaktır.

Öğrenim Hareketliliği en erken bir sonraki akademik yılda (2022-23), Staj Hareketliliği başvuru yapılan akademik yılın YAZ döneminde gerçekleşir.

16 Kasım 2021 Salı günü saat 14:00’da Mühendislik Fakültesi 2. Merkezi Derslik Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Toplantıya tüm öğrencilerimiz davetlidir. Katılım 80 kişi ile sınırlıdır.

Detaylı tarihler ve başvuru adımları için Erasmus+ Seçim Takvimi'ni incelemeniz önemle tavsiye olunur.

Sorularınız için kluerasmus@gmail.com adresine e-mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,