Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+ Online Sözlü Sinavi

15/03/2024 11:48:42 - 15/03/2024 11:48:42 - 692 Okunma

Erasmus+ Online Sözlü Sınav Yönergesi

  • Erasmus+ Sözlü Sınavı online olarak Microsoft Teams uygulaması üzerinden 18 Mart 2024 tarihinde “sabah oturumu” ve “öğle sonrası oturumu” şeklinde 3 GRUP olarak gerçekleştirilecektir. Gruplar yazılı sınav sonuçlarına göre oluşturulmuş olup, sınava girmeye hak kazanan öğrencilerin listesi aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır:

GRUP 1-2-3

  • Sınavın “sabah oturumu” 09:00 – 12:00 saatleri arasında,  “öğle sonrası oturumu” 13:00 – 16:30 saatleri arasında olacaktır.
  • Bütün öğrenciler bu oturumlar kapsamında ekiplere sınavı yapacak öğretim elemanları tarafından eklenecektir. Her öğrenci kendi oturumunda atandığı ekipte, kendisi için belirlenen saatte sınava girmek zorundadır.
  • Öğrenciler kendilerine atanan oturum süresince ekiplerde hazır bulunmaları gerekmektedir. Öğrenci sınav saatinin en az 5 dakika öncesinde ekipte hazır bulunması gerekmektedir.
  • Sözlü sınav için ekip içerisinde Sınav Odası oluşturulacaktır. Bu odayı sınava girecek olan öğrenci sınav esnasında görebilecektir. Sınavı bittikten sonra odadan çıkartılacaktır.
  • Sınav Odası’na alım ilan edilen liste sırasına göre yapılacaktır. Sözlü sınav, her bir öğrenci için 15 dk. sürecektir. Dolayısıyla, öğrenciler hangi grupta yer aldığını ve hangi saatte gireceğini sınava girmeden önce listeden kontrol etmelidir.
  • Sınav Odası’na alınan öğrencinin toplantıya “Katıl” butonuna basarak kendisinin katılması gerekmektedir. 5 dakika içerisinde Sınav Odası’na alınıp katılmayan öğrenci Sınav Odası’ndan çıkarılacaktır. Sınavı gerçekleştiren öğretim elemanı öğrenciyi sistemde kabul edene kadar öğrenci beklemeye devam etmelidir. Sınav Odası’na alınıp katılmayan ve bundan dolayı Sınav Odası’ndan çıkarılan öğrenciler kendi oturumları süresince vakit kalırsa tekrar çağırılabilecektir. Oturum sona erdikten sonra sınava giremeyen öğrenciler Sınava Girmedi olarak değerlendirilecektir.
  • Online sözlü sınavda kimlik kontrolü için öğrencilerin yanlarında resimli nüfus cüzdanlarını veya öğrenci kimliklerini bulundurmaları gerekmektedir.
  • Sınav esnasında öğrencilerden kamera ve mikrofonlarını açmaları ve kimliklerini kameraya göstermeleri istenecektir. Aksi takdirde sınavdan çıkartılacaktır.
  • Öğrencinin sınava gireceği mekânda (örn; odasında) sadece kendisi bulunduğundan emin olunmalıdır.
  • Kamera ve/veya sesin kapalı veya problemli olması durumunda sınav gerçekleştirilmeyecektir. Öğrenciler sınava katıldıkları cihazlardan ya da bağlantıdan ötürü yaşayacakları problemlerden kendileri sorumludur. Problem yaşayan ve bundan dolayı sözlü sınava katılamayan öğrenci, belirlenen sınav oturumunda tekrar çağırılabilecektir.
  • Bilgisayardan giriş yapmakta sorun yaşayan öğrencilerin cep telefonu üzerinden denemesi, cep telefonundan giriş yaparken sorun yaşayan öğrencilerin bilgisayardan denemesi tavsiye edilir.
  • Tüm sınavlar kayıt altına alınacaktır.
  • KVKK gereğince, bu sınava katılan öğrencilerin kişisel bilgileri, başka bir amaçla kullanılmayacak olup sadece bu sınavla ilgili inceleme yapılmak üzere saklanıp kullanılacaktır.

Sınav sonuçları https://erasmus.klu.edu.tr/ üzerinden ilan edilecektir.

Sorularınız için erasmusogrenci@klu.edu.tr adresinden Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sınavınızda başarılar dileriz.

Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.