Erasmus Koordinatörlüğü

2023-2024 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları (İlk Yerleştirme)

17/04/2023 11:35:09 - 17/04/2023 11:35:09 - 1348 Okunma

2023-2024 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

Başvuru Sonuçları (İlk Yerleştirme)

Sözleşme Dönemi: 2022-1-TR01-KA131-HED-000054181

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA131) başvuru sonuçları (ilk yerleştirme) Erasmus Başvuru Portalı bağlantısında duyurulmuştur. Sisteme giriş yapıp sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Başvuru sonuçları (ilk yerleştirme) listesine aynı zamanda ilgili bağlantıdan da ulaşabilirsiniz.

 

Yedek durumda olan öğrenciler istedikleri takdirde ve tercih ettikleri üniversitenin yeterli kontenjanı olması koşuluyla hibesiz (sıfır hibeli) öğrenci olarak programdan yararlanabilmektedirler. Hibesiz olarak yararlanmak isteyen öğrencilerin ofisimizle kluerasmus@gmail.com adresi üzerinden 17 – 19 Nisan 2023 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar iletişime geçmesi gerekmektedir.

 

Hakkından feragat etmek isteyen aday öğrencilerimizin 17 – 19 Nisan 2023 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar kluerasmus@gmail.com adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta göndermesi gerekmektedir. Bu süre dâhilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda nihai puanından -10 puan düşecektir.

 

Hibesiz yararlanma ve feragat bildirim süresi sonrasında liste güncellenecek olup, güncel yerleştirme sonuçları ilerleyen zamanda web sitemizde ilan edilecektir.

 

Not:

  • Liste değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2022 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131)’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın 08.03.2023 tarihli "Deprem Felaketi Nedeniyle Erasmus+ Programı Kapsamında Getirilen Esneklik ve Uygulamalar" belgesi göz önünde bulundurulmuştur.
  • Liste, Erasmus Komisyonu tarafından alınan kararlar uyarınca, birim (enstitü, fakülte, MYO) bazında belirlenen kontenjanlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin "Nihai Puan"ına göre en yüksekten en düşüğe sıralanması şeklinde hazırlanmıştır.
  • "Birimlerden belirlenen kontenjan dâhilinde başvuru olmaması veya seçilen öğrencilerin vazgeçmeleri durumunda açıkta kalan kontenjanlar, yeterli hibe olması halinde, başka birimlere yine adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılacaktır (2022 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131), s. 3)" ifadesine istinaden; 1 kişilik Teknoloji Fakültesi kontenjanına başvuru olmaması ve 2 kişilik Enstitü kontenjanına sadece 1 kişi başvurması sebebiyle açıkta kalan toplam 2 kontenjan listede en yüksek nihai puanı alan öğrencilerden başlayarak adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılmıştır. Bu şekilde, başvuru ilanında yer alan kontenjan sayısı dahilinde 15 öğrenci asil (hibeli) olarak yerleştirilmiştir.
  • Asil öğrencilerin feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir. Asil öğrencinin feragatı sonrasında öncelikle ilgili birimdeki yedek öğrenciye sıra gelir. Yedek öğrenci yararlanmak istemezse (varsa) aynı birimdeki bir alt sıradaki yedek öğrenciye sıra gelir. İlgili birimde yedek öğrenci mevcut değilse, liste genelinde en yüksek nihai puanı almış olan öğrenciye sıra gelir. Yedeklere sıra geldiğinde ofisimiz kendileriyle e-mail ile iletişime geçecektir.
  • Erasmus Komisyonu kararınca asil (hibeli) olarak seçilen öğrencilerimize eşit olarak (tek dönem veya iki dönem fark etmeksizin) toplamda en fazla 4 aylık hibe desteği sağlanabilecektir. “Güz & Bahar” dönemi yararlanmayı seçen öğrencilerimiz, “Güz dönemi” hibeli olarak, “Bahar dönemi” ise hibesiz olarak yararlanabilecektir.
  • Listelerde seçilen asil ve yedek öğrenciler, aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri (ve/veya hibeli öğrenci ise ödeme süreci) tamamlanana kadar aday öğrenci statüsü devam eder.

 

Aday öğrencilerimize Erasmus+ sürecinde başarılar dileriz.

Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.