Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+ Staj Hareketliliği Ve Staj Konsorsiyumları Başvurusu

22/03/2023 09:58:08 - 24/04/2023 09:58:08 - 2596 Okunma

Erasmus+ Staj Hareketliliğinden yararlanabileceğiniz 3 farklı proje türü bulunmaktadır. İlgili bölümlerde okuyan öğrencilerimizin konsorsiyum projelerine başvurmaları gerekmektedir. Konsorsiyum dışındaki bölümlerde okuyan öğrencilerimizin “2022-2023 Erasmus+ Staj Hareketliliği (Yaz Dönemi)” ilanına başvuru yapmaları gerekmektedir.

24 Mart - 07 Nisan 2023 başvuru tarihleri arasında davet mektubunu (kabul belgesini) yüklediğiniz takdirde başvuru sırasında davet mektubu sisteme yükleyen öğrenciler +10 puan alacaklardır. 

Başvuru tarihleri arasında davet mektubu (kabul belgesi) bulamayan öğrenciler staj davet mektubu taahhüt dilekçesini doldurarak kabul belgesi kısmına yüklemeniz gerekmektedir.

Davet mektubu taahhüt dilekçesi için tıklayınız.

Davet mektubu taahhüt dilekçesi doldurup başvurusunu tamamlayan öğrenciler 25 Nisan 2023 tarihine kadar Davet Mektubunu  (Kabul Belgesi) (17:30’ a kadar) e-posta ile Erasmus Koordinatörlüğü iletişim adresi olan kluerasmus@gmail.com  adresine göndermeleri gerekmektedir.

İlanda yer alan:

  1. “2022-2023 Erasmus+ Staj Hareketliliği Konsorsiyumu (Yaz Dönemi) Turizm Fakültesi başlıklı ilan Turizm Fakültesi öğrencilerine yöneliktir. (Sözleşme Dönemi: 2022-1-TR01-KA131-000059690)
  2. “2022-2023 Erasmus+ Staj Hareketliliği Konsorsiyumu (Yaz Dönemi) Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi, Ebelik) başlıklı ilan Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi, Ebelik bölümü öğrencilerine yöneliktir. (Sözleşme Dönemi: 2022-1-TR01-KA131-HED-000067978)
  3. “2022-2023 Erasmus+ Staj Hareketliliği (Yaz Dönemi) başlıklı ilana yukarıda yer alan bölümler dışındaki tüm bölümler başvuru yapabilir. (Sözleşme Dönemi: 2022-1-TR01-KA131-HED-000054181)

Erasmus+ Staj Hareketliliği başvurusu 24 Mart – 07 Nisan 2023 tarihleri arasında Erasmus Başvuru Portalı üzerinden online olarak alınacaktır. Sistemden kaynaklı teknik gecikmelerden dolayı başvurunun son günlere bırakılmaması önerilmektedir.

Stajın yapılacağı dönem 2023 yılının yaz dönemidir. Mezun durumundaki öğrenciler hareketliliklerine yaz dönemi başlayıp daha uzun süreli planlama yapabilirler. Ancak staj faaliyetinden hibeli olarak yararlanacak öğrencilere/yeni mezunlara 2 ay süreli olmak üzere hibe verilecektir. Davet mektubu 2 aydan daha uzun süreli ise maksimum 2 aylık kısım hibelendirilecektir.

 

Staj Hareketliliği Kontenjan ve Hibelendirme Detayları için tıklayınız.

 Nasıl başvuru yapılır?

1) Erasmus Başvuru Portalı bağlantısından “e-Devlet ile Giriş Yap”a tıklayınız.

2) Sistemde karşınıza çıkan adımlarda istenilen bilgilerin girişini yaparak, en son aşamada başvurunuzu tamamlayınız. Adımlar şu şekildedir:

  • “Kişisel Bilgiler”: Yüzünüzü net bir şekilde gösteren fotoğrafınızı yükleyiniz. Sayfadaki sorulardan hangisi/hangileri (Herhangi bir engeliniz var mı?, Şehit/Gazi yakını mısınız?, vs) sizin için geçerliyse ilgili kutucuğu/kutucukları işaretleyip istenilen kanıt niteliğindeki belgeyi yükleyiniz. (Hangi belgelerin yükleneceği bu ilanda Değerlendirme Ölçütleri başlığı altında yer almaktadır.) Hiçbir soru sizin için geçerli değilse, kutucukları işaretlemeden “İleri” butonuna tıklayarak diğer adıma geçiniz.
  • “Eğitim Bilgileri”: “Dönem” kısmında mevcut eğitim düzeyinizde kaçıncı döneminizi okuduğunuzun bilgisi istenmektedir. (Teyit amaçlı olarak, e-Devlet üzerinden alacağınız Transkript’te “Sınıf/Dönem” bilgisi hali hazırda yer almaktadır, bu belgede yazan “Dönem”i bu kısma işaretleyiniz.) İlgili bilgileri tamamlayıp “İleri” butonuna tıklayarak diğer adıma geçiniz.
  • “Tercih Bilgileri”: “Aradığınız tercih bilgisi yok ise buradan ekleyebilirsiniz. butonuna tıklayarak “OID'siz kayıt yapmak istiyorum” a tıklayın ve staj yapmayı planladığınız şirketin adı, ülke ve şehiri yazın.

Not: Nihai olarak geçerli olan ve baz “davet mektubu”nda yer alan ülke, kurum ismi ve tarih aralığı olacaktır, davet mektubu daha sonradan mücbir sebep olmadıkça kurumda değişiklik yapılamayacaktır.

  • “Yabancı Dil Bilgileri”: Üniversitemizde düzenlenen yabancı dil sınavından aldığınız “Yabancı Dil Puanı” sisteme yüklenmiştir. Puan görünmüyor ise sayfada dil seçeneğinden "İngilizce"yi seçip "Üniversite Kendi Sınavı"nı işaretleyip puanınızı ekleyiniz. “İleri” butonuna tıklayarak diğer adıma geçiniz.
  • “İletişim Bilgileri”: Cep telefonu, e-mail ve ikamet adresinizi ilgili alanlara giriniz. Koordinatörlüğümüz başvuran adaylarla e-mail üzerinden irtibata geçmektedir. Lütfen aktif olarak kullandığınız e-mail adresinizi giriniz. “İleri” butonuna tıklayarak diğer adıma geçiniz.
  • “Belge Yükleme”: “Transkript”i e-Devlet üzerinden alıp yükleyiniz. “Kabul Belgesi”nin taranmış halini imzalı ve mühürlü olarak sisteme yükleyiniz. Her iki hareketlilik türüne aynı anda başvuruyorsanız “Öncelik dilekçesi yüklemelisiniz. İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma durumunda -10 puan azalacak olup, hangi hareketlilik türünden azaltma istiyorsanız bunu dilekçede açıkça belirtiniz. “İleri” butonuna tıklayarak diğer adıma geçiniz.
  • “Onay”: Onay aşamasına geldiğinizde sistem, önceki aşamalarda girdiğiniz verileri topluca karşınıza getirecektir. Başvurunuzu bu adımlara göre ve doğru yaptığınızdan emin olunuz. Ardından sayfanın sağ alt kısmındaki “BAŞVURUYU TAMAMLA” butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayınız. Bu butona tıklamadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmış olmayacaktır. Tamamlanmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

Başvuru Şartları:

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Belirlenen yabancı dil kriterini sağlamak.

Aşağıdaki listelerde yer aldığı üzere, yabancı dil puanı başarı kriterini sağlayan (listelerde yeşil renk ve mor renk ile belirtilen) öğrencilerimiz bölümlerine uygun staj hareketliliğine başvuru yapabileceklerdir.

GRUP 1           GRUP 2           GRUP 3           GRUP 4

Başvurunun geçerli olabilmesi için aşağıdaki tüm şartların yerine getirilmesi gerekmektedir (2022 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131), s. 11):

 

 

 

2. Öğrencinin yükseköğretim kurumu (Kırklareli Üniversitesi) bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

3. a) Birinci kademe (Önlisans&Lisans) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması,

b) Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış 1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100

c) İkinci ve üçüncü kademe (Yüksek Lisans & Doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,

4. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, 2014-2020 ve/veya 2021-2027 Erasmus+ dönemlerinde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden9 yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

Listelerde yer almayan öğrencilerin başvurması halinde ve/veya başvuru şartlarını sağlamayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

 Değerlendirme Ölçütleri:

 

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan*

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan**

Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan***

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-10 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

6 Şubat 2023 depremine bağlı +10 puan uygulaması kapsamında ikamet ve akrabalık belgesi

+10 puan****

 

*Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.


**Önceliklendirme için öğrencinin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.


***Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

****Birinci ve ikinci derece yakınları* veya kendileri, 11 il ve 1 ilçede (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir.

*1. derece yakınlar: anne, baba, çocuklar ve eş,
2. derece yakınlar: eşin annesi, eşin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri

 

Kaynak: Türkiye Ulusal Ajansı'nın 08.03.2023 tarihli "Deprem Felaketi Nedeniyle Erasmus+ Programı Kapsamında Getirilen Esneklik ve Uygulamalar" belgesi

 

Kaynak: 2022 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131), ss. 12-13.

 

Hibe Desteği:

Program Ülkelerine Öğrenci/Yeni Mezun Hareketliliği

Program ülkelerine öğrenci/yeni mezun gönderirken uygulanacak bireysel destek hibe miktarları tablosu aşağı yer almaktadır:

Ülke Grupları  

Misafir Olunacak Ülke

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)    

Aylık Hibe
Staj
(Avro)          

1 ve 2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

600

750

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

450

600

 

 

Öğrenci/Yeni Mezun Hareketliliğinde İlave Hibe Desteği

 

Dezavantajlı katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, dezavantajlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkânları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.

1) 2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)

2) 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

3) Diğer ebeveyn geliri olmayıp yetim aylığı bağlananlar

4) Şehit/Gazi çocukları

5) Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)

6) Engelliler

7) Ebeveynlerinden biri veya vasisi, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 01.07.1976 tarih ve 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli veya muhtaç aylığı alan öğrenciler

Kredi ve Yurtlar Kurumu bursları ve benzeri burslar, başarı bursu niteliğindeki diğer hibe, yardım ve burslar, tek seferlik yardımlar söz konusu maddi yardım kapsamında kabul edilmez.

Yukarıdaki kapsama uyan öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, hareketlilik türüne göre aşağıdaki miktarlarda İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir:

 

Hareketlilik türü

İlave Hibe Desteği Miktarı

2-12 ay arası öğrenci hareketliliği

Aylık 250 €

 

 

 

Kaynak: 2022 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131), ss. 20-21.

 

Türkiye Ulusal Ajansı’nın web sitesinde yer aldığı üzere, Kırklareli Üniversitesi de dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm yükseköğretim kurumlarına tahsis edilen hibe miktarlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.ua.gov.tr/haber-ve-duyurular/2022_yuksekogretim_ka131/

Türkiye Ulusal Ajansı’nın belirlediği kontenjan sayılarından daha fazla sayıda öğrenci gönderebilmek adına üniversitemiz Erasmus Komisyonu tarafından kontenjanlar azami sayıda öğrenci gönderilmesi hedefiyle belirlenmiştir.

Sorularınız için kluerasmus@gmail.com adresine e-mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,

Erasmus Koordinatörlüğü

 

 

 

 

erasmus staj hareketliliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.