Erasmus+ Online Yabanci Dil Yazili Sinavina Giriş

27/02/2023 15:31:48 - 27/02/2023 14:11:14 - 2015 Okunma

03 Mart 2023 tarihindeki Erasmus+ Online Yabancı Dil Yazılı Sınavı’na girmek için başvuran öğrencilerimizin dikkatine!

İlk başvuru listesi (18 Ocak – 01 Şubat 2023 tarihleri arasında başvuranlar)

Ek başvuru listesi (20 - 24 Şubat 2023 tarihleri arasında başvuruda bulunanlar)

Sınava girecek öğrencilerin aşağıda yer alan sınav yönergesini dikkatlice okumaları gerekmektedir.

ERASMUS+ ONLINE YABANCI DİL YAZILI SINAV YÖNERGESİ

Değerli Öğrenciler,

• Erasmus+ Online Yabancı Dil Yazılı Sınavı Microsoft Teams programı üzerinden yapılacak olup, sorularınız sınav sekmesinde 03 Mart 2023 tarihinde saat 15:00’da aktif hale gelecektir.
  • Sınav süreniz 60 dakikadır.
  • Sınavınız 15:00’da (Türkiye saati/Istanbul) başlayacak olup 16:00’da sona erecektir. Sınav başlangıç saatinden en az 5 dakika önce Microsoft Teams programında hazır bulunulmalıdır.
  • Listedeki öğrenciler Microsoft Teams programına eklenecektir.
  • Eğer ülke dışındaysanız bilgisayarınızın Türkiye yerel saatine (UTC+3:00 İstanbul) ayarlı olduğuna emin olunuz.
  • Sınav süresi boyunca 40 (çoktan seçmeli) soruyu 60 dakika içerisinde cevaplamanız ve ‘GÖNDER’ butonuna tıklayarak cevaplarınızı teslim etmeniz gerekmektedir.
  • Süresi içinde cevaplarını göndermeyenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Sınavdan herhangi bir nedenle kopma yaşanması durumunda sınav süresi içerisinde tekrar giriş yapılabilir. Ancak sınav süresi devam eder. Ek bir süre tanımlaması yapılmayacaktır.
  • Sınav süreniz başlamadan önce internet bağlantınızın kesintisiz ve yeterli olduğundan, sınava gireceğiniz cihazınızın sorunsuz çalıştığından emin olunuz. Sınav oturumu öncesinde bilgisayarın şarjı ve internet bağlantısı gibi durumlar kontrol edilmelidir. Mobil cihazlardan sınava girilebilir ancak sınav konforu ve kolaylığı açısından düzgün çalışan bir bilgisayar tercih edilmelidir.
  • Öğrencilerin cihaz ve internet nedenli sorunlarından Koordinatörlüğümüz sorumlu değildir.
  • Sınav sorularını kopyalamak, herhangi bir platformda paylaşmak kesinlikle yasaktır.
  • Sınav öncesinde Microsoft giriş bilgilerinizi kontrol ediniz ve mutlaka kurum e-posta adresi ([öğrenci numaranız]@ogr.klu.edu.tr) ile giriniz. Başkasının hesabından girilerek cevaplandırılan sınav geçersiz sayılacaktır.
  • Bu aşamaları izleyip hala sınav sorularını görüntülemekte sorun yaşıyorsanız tarayıcınızın ‘Google Chrome’ ya da ‘Internet Explorer’ olduğundan emin olunuz. Sınavı birden fazla tarayıcıda açmanız sınavınızın iptal olmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle tek tarayıcıdan açınız.
  • Bilgisayardan giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız cep telefonunuz üzerinden denemeniz, cep telefonundan giriş yaparken sorun yaşadıysanız bilgisayardan denemeniz tavsiye edilir.
  • Sınav sırasında beklenmedik bir sorunla karşılaşmanız durumunda yaşadığınız sorunları detaylı yazıp kanıtlarınızı da ekleyerek Koordinatörlüğümüze e-posta yoluyla (kluerasmus@gmail.com adresine) iletiniz.
  • Bu sınavın tekrarı yapılmayacaktır. Bu nedenle olası bütün tedbirlerinizi alıp sınava girmeniz önerilmektedir.
  • Sınav sonuçları https://erasmus.klu.edu.tr/ üzerinden ilan edilecektir.

“Microsoft Teams - Sekme Üzerinden Gönderilen Sınav Aktivitesi” için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz:

Sınavınızda başarılar dileriz.