Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+ Ka131 Personel Hareketliliği Başvuruları

18/01/2023 10:36:58 - 02/02/2023 10:36:59 - 2214 Okunma

 Erasmus+ KA131 Program Ülkeleri ile Hareketlilik

Personel Hareketliliği Başvuruları 

2021-1-TR01-KA131-HED-000004696

 

Erasmus+ Personel Hareketliliği (KA131)  başvuruları 19 Ocak 2023 – 09 Şubat 2023  tarihleri arasında alınacaktır.

 

Nasıl başvuru yapılır?

Ders Verme Hareketliliği için Üniversitemizde tam zamanlı olarak görev yapan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri (ders vermekle yükümlü) geçerli yabancı dil sınavı (YÖKDİL/YDS) belgeleri ile birlikte linkteki ulusal başvuru sistemi üzerinden e-devlet şifreleri ile Ders Verme Hareketliliği ilanına başvuru yapabilirler.

Eğitim Alma Hareketliliği için üniversitemizde tam zamanlı olarak görev yapan araştırma görevlileri, üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan öğretim görevlileri (uygulamalı birimlerde görevli) ile idari personel geçerli yabancı dil sınavı (YÖKDİL/YDS) belgeleri* ile birlikte linkteki ulusal başvuru sistemi sistemi üzerinden e-devlet şifreleri ile Eğitim Alma Hareketliliği ilanına başvuru yapabilirler.

*İdari personel için dil şartı bulunmamakta olup, ilgili personelin geçerli dil belgesi mevcutsa sisteme yüklemesi gerekmektedir.

Seçim, üniversite bazında başvurular alındıktan sonra kurumumuza tahsis edilen hibe miktarına göre belirlenen kontenjan dâhilinde en yüksek puanı alan personelin sıralama sonucuna göre yapılmakta olup. programdan ilk kez yararlanıyor olma ve yabancı dil puanı belirleyici olacaktır.

Asil adayların belirlenmesi sonrasında başvuruda bulunan diğer personel yedek statüsünde yer alacaktır. Asil statüde feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir.

Hibeli katılımcılar 5+1 gün (5 gün faaliyet + 1 gün seyahat şeklinde) hareketlilik gerçekleştirecek olup günlük hibeler gidilen ülkeye göre değişmektedir. Buna ek olarak, gidilen mesafeye göre değişen miktarda tek yönlü seyahat hibesi verilecektir. 

Hareketliliklerin karşı kurumun akademik takvimi dikkate alınarak 30 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

 

 

KA131 Personel Hareketliliği Ders Verme Hareketliliği Eğitim Alma Hareketliliği Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.