Erasmus Koordinatörlüğü

2022-2023 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları (İlk Yerleştirme)

10/03/2022 11:54:44 - 10/03/2022 11:54:44 - 1985 Okunma

2022-2023 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

Başvuru Sonuçları (İlk Yerleştirme)

Sözleşme Dönemi: 2021-1-TR01-KA131-HED-000004696

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA131) başvuru sonuçları (ilk yerleştirme) için tıklayınız.

 

15 Mart 2022 tarihinde Salı günü saat 14:00'da Microsoft Teams üzerinden "Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecektir. Listede yer alan ASİL ve YEDEK adaylar Teams üzerinden eklenecek olup, toplantıya katılmaları önem arz etmektedir.

 

Toplantıya katılamayacak adayların Koordinatörlüğümüze kluerasmus@gmail.com adresi üzerinden e-mail ile bilgi vermesi gerekmektedir. Değerlendirme Ölçütleri'nde yer aldığı üzere, mazeret bildirmeden toplantıya katılmayan öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurularında -5 puan kesinti uygulanacaktır.

 

Öğrenim hareketliliğinden feragat etmek isteyen aday öğrencilerimiz "16 – 17 Mart 2022" tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde e-mail göndererek haklarından feragat edebilirler. Feragat etmek için; kluerasmus@gmail.com adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir. Bu süre dâhilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda genel ortalama puanından -10 puan düşecektir.

 

Feragat bildirim süresi sonrasında liste güncellenecek olup, güncel yerleştirme sonuçları ilerleyen zamanda web sitemizde ilan edilecektir.

 

 

Not:

  • Liste değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2021 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı (KA131)’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri göz önünde bulundurulmuştur.
  • Liste, Erasmus Komisyonu tarafından alınan kararlar uyarınca, birim (enstitü, fakülte, MYO) bazında belirlenen kontenjanlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin "Nihai Puan"ına göre en yüksekten en düşüğe sıralanması şeklinde hazırlanmıştır.
  • Erasmus Komisyonu kararınca asil (hibeli) olarak seçilen öğrencilerimize eşit olarak (tek dönem veya iki dönem fark etmeksizin) toplamda 4 aylık hibe desteği sağlanabilecektir. “Güz & Bahar” dönemi yararlanmayı seçen öğrencilerimiz, “Güz dönemi” hibeli olarak, “Bahar dönemi” ise hibesiz olarak yararlanabilecektir.
  • Listelerde seçilen asil ve yedek öğrenciler, aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri ve (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanana kadar aday öğrenci statüsü devam eder.
  • Asil öğrencilerin feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir. Yedeklere sıra geldiğinde ofisimiz kendileriyle iletişime geçecektir. 
  • Yedekte olan öğrenciler istedikleri takdirde hibesiz (sıfır hibeli) öğrenci olarak programdan yararlanabilmektedirler. Hibesiz olarak yararlanmak isteyen öğrencilerin ofisimizle kluerasmus@gmail.com adresi üzerinden 17 Mart 2022 tarihi, saat 17:30’a kadar iletişime geçmesi gerekmektedir.

 

Aday öğrencilerimize Erasmus+ sürecinde başarılar dileriz.

Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.