2021-22 Bahar Dönemi Erasmus+ Ka107 Personel Hareketliliği Başvuruları

Erasmus+ KA107 Personel Hareketliliği Başvuruları

Arnavutluk - The University of Elbasan "Alexander Xhuvani

Bosna Hersek - Dzemal Bijedic University of Mostar - University of Zenica

Erasmus+ Personel Hareketliliği (KA107)  başvuruları 27 Aralık 2021 – 10 Ocak 2022 (17:30 Mesai saati bitimine kadar) tarihleri arasında alınacaktır.

Nasıl başvuru yapılır?

Ders Verme Hareketliliği için aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerde tam zamanlı olarak görev yapan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri (ders vermekle yükümlü) geçerli yabancı dil sınavı (YÖKDİL/YDS) belgeleri ile birlikte linkteki formu doldurarak başvuru yapabilir.

Eğitim Alma Hareketliliği için aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerde tam zamanlı olarak görev yapan araştırma görevlileri,  üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan öğretim görevlileri (uygulamalı birimlerde görevli) ile idari personel geçerli yabancı dil sınavı (YÖKDİL/YDS) belgeleri ile birlikte linkteki formu doldurarak başvuru yapabilir.

Başvuru Formu ve Dil Puanı Belgelerinin kluerasmus@gmail.com adresine başvuru süresi içerisinde gönderilmesi gerekmektedir.

Seçim, tabloda belirtilen ülke, üniversite bazında ilgili bölümler için belirlenen kontenjan dâhilinde en yüksek puanı alan personelin sıralama sonucuna göre yapılmaktadır. Projede yer alan ülke ve üniversitelerden sadece tek tercih yapılacak olup, programdan ilk kez yararlanıyor olma ve yabancı dil puanı belirleyici olacaktır.

Asil adayların belirlenmesi sonrasında başvuruda bulunan diğer personel yedek statüsünde yer alacaktır. Asil statüde feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir.

Katılımcılar 5 gün hareketlilik gerçekleştirecek olup günlük 180 Avro hibe alacaktır. Buna ek olarak, bir defaya mahsus olarak 275 Avro seyahat hibesi alacaktır. (5 gün x 180 Avro günlük hibe + 275 Avro seyahat hibesi)

Hareketlilikler 2021-22 Bahar Döneminde gerçekleşecek olup, karşı kurumun akademik takvimi ve proje bitiş tarihi (31 Temmuz 2022) dikkate alınarak tamamlanmalıdır.

2021-22 Akademik Yılı

ERASMUS+ Personel Hareketliliği Kontenjan Sayıları 2019 Dönemi KA107 Projesi

2019-1-TR01-KA107-073682

ÜLKE