Erasmus Koordinatörlüğü

2021-2022 Erasmus+ Ka107 Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları Ve İlk Yerleştirme

31/08/2021 10:24:35 - 31/08/2021 10:24:35 - 2691 Okunma

2021-2022 Erasmus+ KA107 Öğrenim Hareketliliği

Başvuru Sonuçları ve İlk Yerleştirme

 

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA107) başvuru sonuçları için tıklayınız.

 

Covid-19 nedeniyle Vize ve diğer bürokratik işlemlerin yetişememesinden dolayı tüm Hareketlilikler GÜZ döneminden BAHAR dönemine aktarılmıştır.

Öğrenim hareketliliğinden feragat etmek isteyen aday öğrencilerimiz "06 – 10 Eylül 2021" tarihleri arasında haklarından feragat edebilirler. Feragat etmek için; kluerasmus@gmail.com adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

 

Bu süre dâhilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda genel ortalama puanından -10 puan düşecektir.

 

Feragat bildirim süresi sonrasında öğrenim hareketliliği güncel yerleştirme sonuçları ilerleyen zamanda web sitemizde ilan edilecek olup sonrasında da Microsoft Teams üzerinden "Erasmus Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecektir, toplantı tarihi web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

 

Not:

  • Liste değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2019 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri göz önünde bulundurulmuştur.
  • Liste, Proje toplam kontenjanı göz önünde bulundurularak Üniversite bazında öğrencilerin "Nihai Puan"ına göre en yüksekten en düşüğe sıralanması şeklinde hazırlanmıştır.
  • Bilindiği üzere, başvurular öncesinde proje kontenjanı Arnavutluk için 2 Bosna-Hersek için 2 olarak belirlenmiştir. Ancak, başvurularda Arnavutluk için belirlenen toplam 2 kontenjana başvuru olmaması sebebiyle, açıkta kalan bu 2 kontenjan, Bosna-Hersek'e aktarılmıştır.
  • Erasmus Komisyonu kararınca hibe almaya hak kazanan tüm öğrenciler tek dönem hibeli olarak yararlandırılacaktır.
  • Listelerde seçilen asil ve yedek öğrenciler, aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri ve (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanana kadar aday öğrenci statüsü devam eder.
  • Asil öğrencilerin feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir. Yedeklere sıra geldiğinde ofisimiz kendileriyle iletişime geçecektir. Yedekte olan öğrenciler istedikleri takdirde hibesiz (sıfır hibeli) öğrenci olarak programdan yararlanabilmektedirler. Hibesiz olarak yararlanmak isteyen öğrencilerin ofisimizle kluerasmus@gmail.com adresi üzerinden 24 Eylül 2021 tarihi, saat 17:00’a kadar iletişime geçmesi gerekmektedir.

 

Aday öğrencilerimize Erasmus+ sürecinde başarılar dileriz.

Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+ KA107 Öğrenim Hareketliliği Batı Balkanlar

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.