2017-2018 Akademik Dönemi Erasmus+ Ka103 Öğrenci (Öğrenim & Staj) Ve Personel (Ders Verme & Eğitim Alma) Hareketlilikleri Başvuruları Başlıyor!

09/02/2017 10:01:47 - 13/02/2017 10:01:47 - 44551 Okunma

2017 - 2018 Dönemi Erasmus+ KA103 Başvuruları

2017 - 2018 akademik yılı Erasmus+ programı Bahar dönemi başvuruları 13 - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır. AB ülkeleri ile öğrenci ve personel hareketliliği başvuruları (KA103) erasmus.klu.edu.tr adresinde yer alan ONLINE BAŞVURU bağlantısı üzerinden yapılabilecektir.

Başvurular öğrenci ya da personel ayrımı olmaksızın ilgili tarihler arasında alınacak olup, öğrenciler @ogrenci.klu.edu.tr, personeller @klu.edu.tr uzantılı kurum e-postaları ile başvuru yapılabilecektir.

Öğrencilerimiz için Yabancı Dil Yazılı Sınavı:* 02 Mart 2017

Sözlü Yabancı Dil Sınavı: 09 Mart 2017

Sınav yeri ve saati web sitemizde ilan edilecektir.

Daha detaylı tarihler için Erasmus+ Seçim Takvimi'ni inceleyebilirsiniz.

ÖĞRENCİ

Başvuru Şartları:

• Tam zamanlı öğrenci olmak (2016-2017 akademik yılında Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenciliği devam ediyor olmak)
  • Kümülatif akademik not ortalaması:

Önlisans & Lisans: en az 2.20

Yüksek Lisans & Doktora: en az 2.50

• Öğrenim hareketliliği için: Yeterli sayıda (30) ECTS kredi yükü olması
  • Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ay’ı geçmemesi

Not: Öğrenim hareketliliğinden yararlanabilmek için 2017-2018 akademik yılında öğrenciliği devam ediyor olmak gereklidir.

Değerlendirme Ölçütleri:

• Akademik başarı düzeyi: %50

Dil seviyesi: %50  (Toplam 100 puan üzerinden)

• Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla): +10 puan
  • Şehit ve Gazi çocuklarına: +10 puan
  • Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz): -10 puan
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

PERSONEL

Başvuru Şartı:

• Kırklareli Üniversitesi’nde tam/yarı zamanlı personel olmak

Değerlendirme Ölçütleri:

• İlk defa başvuruda adaylara 30 puan (Yararlanılan her hareketlilik başına başvurularda 10 puan kesilir, 4. kez yararlanma halinde 0 puan alınır) verilir.
  • YDS ve benzeri yabancı dil sınavlarda alınan puanların %25’i toplam puana eklenir.
  • Daha önce hareketlilikten yararlanmamış birim ve bölümlerden olmak durumunda +10 puan eklenir.
  • Daha önce hareketlilik yapılmamış bir yükseköğretim kurumuna gidecek olunması halinde +10 puan eklenir.
  • Gidilmek istenen üniversite ile ikili antlaşmayı adayın kendisinin yapmış olması halinde +30 puan eklenir.
  • Başvuru yapan personel yapmış olduğu her ikili antlaşma için +10 puan alır.
  • Başvuru yapılan dönemde Erasmus Koordinatörlüğü bünyesinde herhangi bir basamakta (bölüm, fakülte koord. gibi) görev yapıyor ve en az bir ikili antlaşma yapmış olmak halinde +10 puan eklenir.

Başvuru sürecine ilişkin sorularınız için erasmus@klu.edu.tr adresine e-mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Başvuru ilanlarına ve kontenjan bilgisine ulaşabilmeniz için lütfen tıklayınız. (Öğrenci) (Personel) (Kontenjanlar)

Saygılarımızla,

2017-2018 Erasmus+ Başvuru KA103 Öğrenim & Staj Personel