Erasmus Koordinatörlüğü

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

30/10/2017 10:00:38 - 24/11/2017 10:00:38 - 38061 Okunma

2017-2018 Akademik Yılı

Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

 

1. ERASMUS+ (KA107) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ kapsamında Bosna-Hersek’e gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin listesi için tıklayınız.

İlan edilen listenin oluşturulmasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kurumumuza tahsis edilen hibe miktarı ve fakülte/bölüm kontenjan sayıları göz önünde bulundurulmuştur. Gerçekleşen yabancı dil sınav sonucu ve genel not ortalamaları sonrasında daha önce ilan edilen 3 kişilik öğrenci kontenjanı konusunda yeterli sayıya ulaşılamadığından, 2 öğrenci projeden yararlanmaya hak kazanmıştır.

Aday öğrencilerimiz "09 - 10 Kasım 2017" tarihleri arasında yerleştikleri üniversiteyi (Dzemal Bijedic University of Mostar, Mostar/Bosna-Hersek) onaylayabilirler ya da haklarından feragat edebilirler.

Yerleşilen üniversiteyi onaylamak için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Onaylıyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

Yerleşilen üniversite hakkından feragat etmek için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Aynı zamanda Feragat Dilekçesi’nin tamamlanıp, orijinalinin Erasmus Koordinatörlüğü’ne 10 Kasım 2017 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.

İlgili tarihler (09 - 10 Kasım 2017) arasında onay e-postası göndermeyenler haklarından otomatik olarak vazgeçmiş sayılacaklardır.

Onay / Feragat süreci sonrasında öğrenim hareketliliği nihai yerleştirme sonuçları 13 Kasım 2017 tarihinde ilan edilecektir.


2. ERASMUS+ (KA103) STAJ HAREKETLİLİĞİ  kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin listesi için tıklayınız.

Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen aday öğrencilerimiz "15 Kasım - 15 Aralık 2017" tarihleri arasında staj yapmayı planladıkları işletme / kurumdan davet mektubu getirmeleri koşuluyla yeniden puan sıralamasına tabi tutulacaktır.

Davet mektubunu temin eden öğrencilerimizin;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içerecek şekilde ve davet mektubunun taranmış halini (pdf formatında) ekleyerek e-posta göndermeleri gerekmektedir. (Davet mektubunun orijinalinin Erasmus Koordinatörlüğü’ne şahsen teslim edilmesi 15 Aralık 2017 tarihi sonrasında da mümkündür.)

Staj hareketliliğinden feragat etmek isteyen aday öğrencilerimiz "09 - 10 Kasım 2017" tarihleri arasında haklarından feragat edebilirler.

Staj hareketliliğinden feragat etmek için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Feragat Dilekçesi’nin tamamlanıp, orijinalinin Erasmus Koordinatörlüğü’ne 10 Kasım 2017 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.

15 Aralık 2017 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar davet mektubunun taranmış halini Erasmus Koordinatörlüğü’ne e-posta ile göndermeyenler haklarından otomatik olarak vazgeçmiş sayılacaklardır.

Onay / feragat süreci sonrasında koordinatörlüğümüze teslim edilen davet mektuplarına ve bütçe koşullarına göre staj hareketliliği yerleştirme sonuçları 19 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Not:

  • Listeler değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2017 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri ve kurumumuza tahsis edilen proje bütçe rakamları göz önünde bulundurulmuştur.
  • Listelerde ilan edilen her öğrenci, Erasmus+ aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri tamamlanıp, (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanmış öğrenci ancak aday öğrenci statüsünden Erasmus+ asil öğrenci durumuna geçer.
  • ERASMUS+ (KA107) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ  listesi fakülte/bölüm bazında öğrencilerin "GENEL NOT ORTALAMASI"na göre hazırlanmıştır.
  • ERASMUS+ (KA103) STAJ HAREKETLİLİĞİ listesi fakülte/bölüm bazında olmaksızın tüm öğrenim kademelerinden olan öğrencilerin "GENEL NOT ORTALAMASI"na göre hazırlanmıştır.

3. ERASMUS+ (KA103) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ başvuruları ise bilindiği üzere 05 – 19 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak olup, yabancı dil sınavından ancak başarı kriterini sağlayan öğrencilerimiz başvuru yapabileceklerdir. Liste için tıklayınız.


4. ERASMUS+ (KA108) STAJ HAREKETLİLİĞİ kapsamında gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin listesi için tıklayınız.

İlan edilen listenin oluşturulmasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kurumumuza tahsis edilen hibe miktarı ve fakülte/bölüm kontenjan sayıları göz önünde bulundurulmuştur.

Gitmeye hak kazanan öğrencilerimizle Aralık ayı içerisinde toplantı düzenlenerek detaylar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Sorularınız için erasmus@klu.edu.tr adresine e-mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,

Erasmus Koordinatörlüğü

İlk Yerleştirme

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.