Erasmus Koordinatörlüğü

Üniversitemizden Ukrayna’Ya Akademik Ziyaret

18/09/2017 11:23:52 - 18/09/2017 11:23:52 - 31900 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Erasmus Kurum Koordinatörü ve Mevlana Kurum Koordinatörü olan Yrd. Doç. Dr. Özen ÖZER, Ukrayna'nın Kiev şehrinde yer alan “Taras Shevchenko National University of Kyiv” Üniversitesi’nde 11-15 Eylül Tarihleri arasında Erasmus+ KA107 Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında kurumumuzu temsilen ziyarette bulunmuştur.

Ziyaretin ilk günü hocamız, Türkoloji Bölümü hocaları ve öğrencilerinin katıldığı bir Erasmus Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirmiştir. (Fotolar ve link: http://instpres.univ.kiev.ua/node/1697) 

 

Ziyaretin ikinci gününde ise Taras Shevchenko Üniversitesi Dış ilişkiler Koordinatörlüğü ile görüşmeler yapılarak mevcut Erasmus Antlaşmasının Matematik, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Fizik ve Kimya bölümlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi ve aynı bölümleri kapsayan bir Mevlana antlaşması da yapılması konusunda mutabakata varılmıştır. 

Ziyaretin üçüncü gününde Matematik ve Mekanik Fakültesinden, Dekan Prof. Dr. Mykhaylo Feodorovic Gorodnii, fakültenin akademik hareketlilik sorumlusu Doç. Dr. Oksana Bezuschak, Cebir ve Mantık Bölümü başkanı Prof. Dr. Euginia Kochubinska ve Mekanik Bölümü başkanı ile bir toplantı gerçekleştirilerek Erasmus+ KA107 konusunda kendilerine bilgilendirme sunumu yapılmış ve 2018-19 akademik yılı itibarıyle ilgili bölümlerde personel ve öğrenci hareketliliğini kapsayan Erasmus ve Mevlana ikili anlaşmaları imzalanması hususunda mutabakat sağlanmıştır.

Bu antlaşma bu bölümlerin Türkiye ile yaptıkları ilk anlaşma olması hususuyla önem taşımaktadır.

Dördüncü gün Filoloji Enstitüsü ve National Technical University of Kyiv Üniversitesi ziyaret edilmiştir. İlgili üniversitenin Dış İlişkiler Ofisi ile yapılan görüşmede üniversitemiz Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi bölümleri ile Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerini kapsayacak bir Erasmus antlaşması hususunda mutabakat sağlanmıştır. Anlaşma önümüzdeki ay içinde onaylanacaktır. 

 

Beşinci gün ise Taras Shevchenko Üniversitesi ile Erasmus ve Mevlana anlaşmalarının imzası ve veda için Dış İlişkiler Ofisi ziyaret edilmiş ve akademik kurumsal ziyaret tamamlanmıştır.

 

KLU Erasmus Ukrayna KA107

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.