Erasmus Koordinatörlüğü

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

14/03/2017 16:14:27 - 14/03/2017 16:14:27 - 34144 Okunma


2017-2018 Akademik Yılı

Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

 

1. ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

İlan edilen liste, nihai yerleştirme olmayıp her yıl olduğu gibi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından -tahminen Ağustos ayı içerisinde- belirlenecek olan bütçe (hibe) rakamına göre değişiklik gösterebilirNihai bütçe rakamları açıklandığında asil ve yedek listede değişiklikler olabilir.

Asil listenin oluşturulmasında tahmini hibe miktarı dikkate alınmıştır.

Yedek liste ancak asil listede hakkından feragat eden öğrenciler olduğunda değerlendirilir (Yedek listede yer alan öğrencilerin hibesiz yararlanabilmeleri mümkündür).

Yerleşemeyen öğrenciler listesinin oluşturulmasında ise yeterli hibenin olmaması dikkate alınmıştır.

Asil ya da yedek liste ayrımı yapılmaksızın aday öğrencilerimiz "14-22 Mart 2017" tarihleri arasında yerleştikleri üniversiteyi onaylayabilirler ya da haklarından feragat edebilirler.

Yerleşilen üniversiteyi onaylamak için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Onaylıyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

Yerleşilen üniversite hakkından feragat etmek için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Feragat Dilekçesi’nin tamamlanıp, orijinalinin Erasmus Ofisi’ne 22 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.

İlgili tarihler (14-22 Mart 2017) arasında onay e-postası göndermeyenler haklarından otomatik olarak vazgeçmiş sayılacaklardır.

Onay / Feragat süreci sonrasında öğrenim hareketliliği yerleştirme sonuçları 24 Mart 2017 tarihinde ilan edilecektir.


2. ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ  kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen aday öğrencilerimiz "14-24 Mart 2017" tarihleri arasında staj yapmayı planladıkları işletme / kurumdan davet mektubu getirmeleri koşuluyla yeniden puan sıralamasına tabi tutulacaktır.

Davet mektubunu temin eden öğrencilerimizin;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içerecek şekilde ve davet mektubunun taranmış halini (pdf formatında) ekleyerek e-posta göndermeleri gerekmektedir. (Davet mektubunun orijinalinin Erasmus ofisine teslim edilmesi 24 Mart 2017 tarihi sonrasında da mümkündür.)

Staj hareketliliğinden feragat etmek isteyen aday öğrencilerimiz "14-24 Mart 2017" tarihleri arasında haklarından feragat edebilirler.

Staj hareketliliğinden feragat etmek için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Feragat Dilekçesi’nin tamamlanıp, orijinalinin Erasmus Ofisi’ne 24 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.

24 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar davet mektubunun taranmış halini Erasmus Ofisi’ne e-posta ile teslim etmeyenler haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Onay / Feragat süreci sonrasında, ofise teslim edilen davet mektuplarına ve bütçe koşullarına göre staj hareketliliği yerleştirme sonuçları 27 Mart 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Not:

  • Listeler değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2017 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu kriterler ve tahmini bütçe rakamları göz önünde bulundurulmuştur.
  • Listelerde ilan edilen her öğrenci, Erasmus+ aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri tamamlanıp, (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanmış öğrenci ancak aday öğrenci statüsünden Erasmus+ asil öğrenci durumuna geçer.
  • Listeler fakülte/bölüm bazında değil, tüm öğrenim kademelerinden olan öğrencilerin "GENEL NOT ORTALAMASI"na göre hazırlanmıştır.

3. Erasmus+ Personel Hareketliliği sonuçları daha ileri bir tarihte web sitemizde ilan edilecektir.

Erasmus Koordinatörlüğü

 

2017-2018 Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.