14/03/2016 16:30:06 - 16/03/2016 16:30:06 - 29963 Okunma

2016-2017 Erasmus+ Programı Yerleştirme Sonuçları

1. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

İlan edilen liste, nihai yerleştirme olmayıp her yıl olduğu gibi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından -kesin olmamakla birlikte Haziran/Temmuz ayları içerisinde- belirlenecek olan bütçe (hibe) rakamına göre değişiklik gösterebilirNihai bütçe rakamları açıklandığında asil ve yedek listede değişiklikler olabilir.

Asil ya da yedek liste ayrımı yapılmaksızın Erasmus+ Programı’ndan faydalanmak isteyenler "14 - 23 Mart 2016" tarihleri arasında erasmus@klu.edu.tr adresine e-mail göndererek yerleştiklere yere gitmek istediklerine dair "Onaylıyorum" ya da "Onaylamıyorum" şeklinde belirtmeleri gerekmektedir. İlgili tarihler arasında onay vermeyenler haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır ve yedek listedeki öğrenciye hak tanınacaktır.

2. Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

Puan ayrımı yapılmaksızın "14 - 25 Mart 2016" tarihleri arasında davet mektubu getiren öğrenciler yeniden sıralamaya tabi tutulacaktır. 25 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar davet mektubunu Erasmus Ofisi’ne teslim etmeyenler haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Ofise teslim edilen davet mektuplarına ve bütçe koşullarına göre nihai yerleştirme sonuçları 28 Mart 2015 tarihinde ilan edilecektir.

Not: Listeler değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2015 Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu kriterler göz önünde bulundurulmuştur:

Akademik başarı düzeyi : %50

Dil seviyesi : %50

Daha önce yararlanma : -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)

KA103 listeleri fakülte/bölüm bazında değil, tüm öğrenim kademelerinden olan öğrencilerin "GENEL NOT ORTALAMASI"na göre hazırlanmıştır.

3. Erasmus+ Personel Hareketliliği sonuçları daha ileri bir tarihte web sitemizde ilan edilecektir.