2015-2016 Erasmus+ Programı Yerleştirme Sonuçları

10/03/2015 09:37:21 - 10/03/2015 09:37:21 - 27465 Okunma

2015-2016 Erasmus+ Programı Yerleştirme Sonuçları

1. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

İlan edilen liste, nihai yerleştirme olmayıp her yıl olduğu gibi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından -kesin olmamakla birlikte Haziran ayı içerisinde- belirlenecek olan bütçe (hibe) rakamına göre değişiklik gösterebilir. Nihai bütçe rakamları açıklandığında asil ve yedek listede değişiklikler olabilir.

Asil ya da yedek liste ayrımı yapılmaksızın Erasmus+ Programı’ndan faydalanmak isteyenler "10 - 12 Mart 2015" tarihleri arasında Erasmus Otomasyon Sistemi’ne giriş yaparak yerleştiklere yere gitmek istediklerine dair onay vermeleri gerekmektedir. İlgili tarihler arasında onay vermeyenler haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır ve yedek listedeki öğrenciye hak tanınacaktır.

2. Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

Puan ayrımı yapılmaksızın "10 - 23 Mart 2015" tarihleri arasında davet mektubu getiren öğrenciler yeniden sıralamaya tabi tutulacaktır. 23 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar davet mektubunu Erasmus Ofisi’ne teslim etmeyenler haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Ofise teslim edilen davet mektuplarına ve bütçe koşullarına göre nihai yerleştirme sonuçları 24 Mart 2015 tarihinde ilan edilecektir.

Not: Listeler değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2014 Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu kriterler göz önünde bulundurulmuştur:

Akademik başarı düzeyi : %50

Dil seviyesi : %50

Daha önce yararlanma : -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)

3. Erasmus+ Personel Hareketliliği sonuçları daha ileri bir tarihte web sitemizde ilan edilecektir.

2015-2016 Yerleştirme Sonuçları