Erasmus Koordinatörlüğü

2020-2021 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları Ve İlk Yerleştirme

20/02/2020 15:06:54 - 20/02/2020 15:06:54 - 21034 Okunma

2020-2021 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

Başvuru Sonuçları ve İlk Yerleştirme

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA103) başvuru sonuçları için tıklayınız.

 

İlan edilen başvuru sonuçları ve ilk yerleştirme listesi, nihai yerleştirme olmayıp her yıl olduğu gibi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından -tahmini Temmuz/Ağustos ayı içerisinde- belirlenecek olan bütçe (hibe) rakamına göre değişiklik gösterebilirNihai bütçe rakamları açıklandığında asil ve yedek listede değişiklikler olabilir.

Öğrenim hareketliliğinden feragat etmek isteyen aday öğrencilerimiz "20 – 25 Şubat 2020" tarihleri arasında haklarından feragat edebilirler. Feragat etmek için; erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir. Bu süre dâhilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda genel ortalama puanından -10 puan düşecektir.

 

Feragat bildirim süresi sonrasında öğrenim hareketliliği güncel yerleştirme sonuçları 05 Mart 2020 tarihinde ilan edilecektir.

 

Not:

  • Liste değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2019 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri göz önünde bulundurulmuştur.
  • Liste, Erasmus Komisyonu tarafından alınan kararlar uyarınca, birim (enstitü, fakülte, MYO, Y.O) bazında belirlenen kontenjanlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin "Nihai Puan"ına göre en yüksekten en düşüğe sıralanması şeklinde hazırlanmıştır.
  • Erasmus Komisyonu kararınca tüm öğrenciler tek dönem hibeli yararlandırılacaktır. Bu karar ile ilgili olarak, “Güz & Bahar” dönemi yararlanmayı seçen öğrencilerimiz, “Güz dönemi” hibeli olarak, “Bahar dönemi” ise hibesiz olarak yararlanabilecektir.
  • Listelerde seçilen asil ve yedek öğrenciler, aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri ve (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanana kadar aday öğrenci statüsü devam eder.
  • Asil öğrencilerin feragat ya da iptal etmeleri halinde puan esasına göre yedeklere sıra gelecektir. Yedeklere sıra geldiğinde ofisimiz kendileriyle iletişime geçecektir. Yedekte olan öğrenciler istedikleri takdirde hibesiz (sıfır hibeli) öğrenci olarak programdan yararlanabilmektedirler. Hibesiz olarak yararlanmak isteyen öğrencilerin ofisimizle iletişime geçmesi gerekmektedir.
  • Bilindiği üzere, başvurular öncesinde tahmini kontenjan sayısı 21 olarak belirlenmiştir. Ancak, başvurularda MYO birimleri ve Hukuk Fakültesi için belirlenen toplam 3 kontenjana başvuru olmaması sebebiyle, açıkta kalan bu 3 kontenjan, Türkiye Ulusal Ajansı’nın hibe rakamlarını açıklamasının ardından, yeterli hibe olması halinde, diğer birimlere adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılacaktır.

Aday öğrencilerimize Erasmus+ sürecinde başarılar dileriz.

Erasmus Koordinatörlüğü

Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.