Erasmus Koordinatörlüğü

2018-2019 Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

05/03/2018 09:55:53 - 06/03/2018 09:55:53 - 41626 Okunma

2018-2019 Erasmus+ Programı İlk Yerleştirme Sonuçları

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA103) Programı kapsamında yurtdışına gitmeye hak kazanan aday öğrencilerimizin öngörü listesi için tıklayınız.

İlan edilen liste, nihai yerleştirme olmayıp her yıl olduğu gibi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından -kesin olmamakla birlikte Temmuz/Ağustos ayları içerisinde- belirlenecek olan bütçe (hibe) rakamına göre değişiklik gösterebilirNihai bütçe rakamları açıklandığında asil ve yedek listede değişiklikler olabilir.

Aday öğrencilerimiz "05 - 16 Mart 2018" tarihleri arasında yerleştikleri üniversiteyi onaylayabilirler ya da haklarından feragat edebilirler.

Yerleşilen üniversiteyi onaylamak için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Onaylıyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

Yerleşilen üniversite hakkından feragat etmek için;

  • erasmus@klu.edu.tr adresine “Öğrenci No, Ad-Soyad, Bölüm” bilgilerini içeren ve “Feragat Ediyorum” başlıklı bir e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Aynı zamanda feragat dilekçesinin tamamlanıp, orijinalinin Erasmus Koordinatörlüğü’ne 16 Mart 2018 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.

İlgili tarihler (05 - 16 Mart 2018) arasında onay e-postası göndermeyenler haklarından otomatik olarak vazgeçmiş sayılacaklardır.

Onay / Feragat süreci sonrasında öğrenim hareketliliği güncel yerleştirme sonuçları 23 Mart 2018 tarihinde ilan edilecektir.

Not:

  • Listeler değerlendirilirken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2018 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’nda belirlemiş olduğu değerlendirme ölçütleri göz önünde bulundurulmuştur.
  • Listelerde ilan edilen her öğrenci, Erasmus+ aday öğrenci statüsündedir. Yurtdışına çıkış işlemleri tamamlanıp, (hibeli öğrenci ise) ödeme süreci tamamlanmış öğrenci ancak aday öğrenci statüsünden Erasmus+ asil öğrenci durumuna geçer.
  • Liste, Erasmus Komisyonu tarafından alınan kararlar uyarınca, birim (fakülte/MYO,Y.O) bazında belirlenen kontenjanlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin "GENEL NOT ORTALAMASI"nın sıralanması şeklinde hazırlanmıştır. Ayrıca, Erasmus Komisyonu kararınca tüm öğrenciler tek dönem hibeli yararlandırılacaktır. Bu karar ile ilgili olarak, “Güz & Bahar” dönemi yararlanmayı dileyen öğrencilerimiz, “Güz dönemi” hibeli olarak, “Bahar dönemi” de hibesiz olarak yararlanabilecektir.

Tüm başvuranların listesi için tıklayınız.

2018-2019

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.